[feed] pefprints@pef.uni-lj.si | [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0 |
English
Logo            
  Logo Prijava | Registracija
 
 

Pomoč pri iskanju

Pregledovanje zbirke

Zbirko lahko pregledujemo po različnih kriterijih, ki se nahajajo v zgornjem meniju in v območju “Pregled zbirke”. Izberemo lahko pregled po avtorjih, oddelkih, mentorjih, študijskih programih, letih, ključnih besedah ali po projektih. S klikom na posamezni zadetek dobimo informacije o tem zadetku.

Iskanje

PeFprints ponuja dva načina iskanja, enostavno in napredno. Napredno iskanje omogoča iskanje z uporabo več polj. Do enostavnega ali naprednega iskanja dostopamo preko povezave na domači strani.

Enostavno iskanje

Pri enostavnem iskanju vnesemo v iskalno polje enega ali več iskalnih pojmov. Vpišemo lahko del naslova, avtorja ali katerikoli drug podatek, po katerem želimo iskati ter kliknemo gumb za iskanje.

Napredno iskanje

Napredno iskanje omogoča podrobno in specifično iskanje. Sestoji iz posebnih iskalnih polj, v katere lahko vnašamo iskalne pojme. Polja, po katerih ne želimo iskati, lahko pustimo prazna.

Ko iščemo podatke na določeno temo, uporabimo eno ali več iskalnih polj (Celotno besedilo, Naslov, Povzetek, Ključne besede, ali izpolnemo izbirni seznam (Tip vnosa, Tip dela, Oddelki, Status, Format).

Ko iščemo dela, ki so bila izdelana v določenem letu ali časovnem obdobju, izpolnemo iskalno polje Datum.

Prikaz rezultatov

Določimo lahko, kako naj bodo rezultati iskanja razvrščeni. Privzeto so razvrščeni po letih, in sicer najnovejši najprej. Preostale možnosti urejanja so po letih (najstarejši najprej), po abecednem vrstnem redu avtorja, mentorja ali po abecednem vrstnem redu naslova.