[feed] pefprints@pef.uni-lj.si | [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0 |
English
Logo            
  Logo Prijava | Registracija
 
 

Tuhinjsko – Motniška dolina skozi zgodovino: terensko delo za učence 4. razreda Osnovne šole Šmartno v Tuhinju

Nataša Klopčič (2012) Tuhinjsko – Motniška dolina skozi zgodovino: terensko delo za učence 4. razreda Osnovne šole Šmartno v Tuhinju. Diplomsko delo.

[img]
Predogled
PDF
Download (3394Kb)

  Povzetek

  Diplomska naloga predstavlja lego Tuhinjsko – Motniške doline in njeno življenje skozi zgodovino. V prvem delu je preteklost tega območja razdeljena na različna časovna obdobja, vsako izmed njih pa je podrobneje opisano. Nato sledi prikaz lege in današnjega utripa življenja ter kratek pregled ohranjenih kulturnih »ostankov«, s pomočjo katerih si lahko predstavljamo značilno podobo naše doline v preteklosti. V osrednjem delu je vsa kulturna dediščina prikazana po krajih, podrobneje pa sta predstavljena Motnik in Zgornji Tuhinj, slednji je namreč tudi moj domači kraj. V teh dveh osnovnih šolah sem med otroci izvedla raziskavo, da bi ugotovila, koliko vedo o zgodovini svojega kraja, ki je z njo tako bogat, zato sem jih peljala na terenski ogled starih znamenitosti. Sodelovalo je 20 učencev 4. razreda podružničnih šol Osnovne šole Šmartno v Tuhinju. Učni pripravi za vsako šolo posebej in analizi opravljenega terenskega dela sta predstavljeni v didaktičnem delu, v empiričnem pa rezultati raziskave v obliki tabel in grafov.

  Tip vnosa: Delo ali doktorska disertacija (Diplomsko delo)
  Ključne besede: Tuhinjska dolina, stranska rimska pot, srednjeveška trgovska pot, kulturna dediščina, kašča, mlin, kozolec, rudnik, Zgornji Tuhinj, Motnik, terensko delo
  Število strani: 76
  Jezik vsebine: Slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Mentor / SomentorjiIDFunkcija
  doc. dr. Darja KerecMentor
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50126&select=(ID=9138761)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Pedagoška fakulteta
  ID vnosa: 656
  Datum vnosa: 12 Mar 2012 07:23
  Zadnja sprememba: 12 Mar 2012 07:23
  URI: http://pefprints.pef.uni-lj.si/id/eprint/656

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa