[feed] pefprints@pef.uni-lj.si | [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0 |
English
Logo            
  Logo Prijava | Registracija
 
 

Individualiziran program - zakonska zahteva ali pomoč učiteljem za uspešno in kvalitetno poučevanje otrok z motnjami avtističnega spektra?

Barbara Žnidarko (2011) Individualiziran program - zakonska zahteva ali pomoč učiteljem za uspešno in kvalitetno poučevanje otrok z motnjami avtističnega spektra?. Diplomsko delo.

[img]
Predogled
PDF
Download (2518Kb)

  Povzetek

  V diplomskem delu je predstavljena tematika oblikovanja individualiziranih programov za otroke z motnjo avtističnega spektra (MAS). Teoretični del diplomskega dela zajema zakonodajo na področju oblikovanja individualiziranih programov in usmerjanja otrok s posebnimi potrebami, smernice za oblikovanje individualiziranih programov ter značilnosti otrok z MAS. V empiričnem delu diplomskega dela je predstavljena analiza individualiziranih programov, ki je bila narejena s pomočjo kriterijev, pripravljenih za njihovo ocenjevanje. V analizo so vključeni individualizirani programi iz 4 različnih vzgojno-izobraževalnih programov. V sklepu pa so povzete ugotovitve, ki so oblikovane na podlagi strokovne literature in izvedbe analize individualiziranih programov. Z analizo individualiziranih programov je bilo ugotovljeno, kako strokovni timi pri oblikovanju individualiziranih programov upoštevajo zakonske in strokovne zahteve za oblikovanje individualiziranih programov.

  Tip vnosa: Delo ali doktorska disertacija (Diplomsko delo)
  Ključne besede: individualiziran program, otroci z MAS, zakonodaja, poučevanje, strokovni timi, starši
  Število strani: 127
  Jezik vsebine: Slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Mentor / SomentorjiIDFunkcija
  doc. dr. Majda KončarMentor
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50126&select=(ID=9088073)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Pedagoška fakulteta
  ID vnosa: 573
  Datum vnosa: 11 Jan 2012 09:49
  Zadnja sprememba: 11 Jan 2012 09:49
  URI: http://pefprints.pef.uni-lj.si/id/eprint/573

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa