[feed] pefprints@pef.uni-lj.si | [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0 |
English
Logo            
  Logo Prijava | Registracija
 
 

Mnenje specialnih in rehabilitacijskih pedagogov o vplivu družine na otroka s posebnimi potrebami

Višnja Gladović (2011) Mnenje specialnih in rehabilitacijskih pedagogov o vplivu družine na otroka s posebnimi potrebami. Diplomsko delo.

[img]
Predogled
PDF
Download (1826Kb)

  Povzetek

  Otroci s posebnimi potrebami danes lahko živijo dokaj normalno življenje. Zahvaljujoč sodelovanju strokovnjakov, pedagogov, odprtosti in sprejemljivosti staršev ter lažji dostopnosti sredstev, ki vse to omogočajo. Diplomsko delo je namenjeno ugotovitvi mnenj specialnih in rehabilitacijskih pedagogov o vplivu družine na otroka s posebnimi potrebami. Rezultati raziskave so pokazali, da igra družina pomembno vlogo pri razvoju in funkcioniranju otrok s posebnimi potrebami. Rezultati uporabljenih anket so pokazali, da dejstvo iz kakšne družine otroci prihajajo, nima pretiranega vpliva. Slednje še posebej velja kar zadeva socialno-ekonomski status družine. Največ poudarka je predvsem na dobrem razumevanju, vzgoji, strpnosti, vlaganju truda in sodelovanju tako znotraj, kot zunaj družine. Iz dobljenih rezultatov lahko sklepam, da znajo specialni in rehabilitacijski pedagogi, ki so bili anketirani, zelo dobro opaziti in slediti vplivu družine in njihovih odnosov na razvoj otrok s posebnimi potrebami. Potrebno se je zavedati, da so vsi otroci nekaj posebnega, ne glede na to ali gre za otroka s posebnimi potrebami ali ne.

  Tip vnosa: Delo ali doktorska disertacija (Diplomsko delo)
  Ključne besede: otroci s posebnimi potrebami, specialni in rehabilitacijski pedagogi, integracija, inkluzija, individualiziran program, socialno-ekonomski status, rejniška družina
  Število strani: 107
  Jezik vsebine: Slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Mentor / SomentorjiIDFunkcija
  izr. prof. dr. Janez JermanMentor
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50126&select=(ID=9023561)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Pedagoška fakulteta
  ID vnosa: 507
  Datum vnosa: 25 Nov 2011 11:08
  Zadnja sprememba: 12 Nov 2015 17:04
  URI: http://pefprints.pef.uni-lj.si/id/eprint/507

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa