[feed] pefprints@pef.uni-lj.si | [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0 |
English
Logo            
  Logo Prijava | Registracija
 
 

Uporaba preglednega in priporočilnega seznama mladinskih knjig v predšolskem obdobju

Katja Ban (2011) Uporaba preglednega in priporočilnega seznama mladinskih knjig v predšolskem obdobju. Diplomska naloga.

[img]
Predogled
PDF
Download (33Mb)

  Povzetek

  Priročnik za branje kakovostne mladinske literature (doslej znan kot Pregledni in priporočilni seznam mladinskih knjig po temah, zvrsteh in žanrih) vsako leto pregledno in sistematično predstavi letno produkcijo mladinskih knjig obravnavanega leta. To je orodje za bolj učinkovito in različnim potrebam prilagojeno knjižno in knjižnično vzgojo ter spodbudo pri branju. Najkvalitetnejše knjige so anotirane in označene z Zlato hruško, najboljše med najboljšimi pa so dobile nagrado Zlata hruška. V diplomskem delu obravnavane slikanice, igroknjige in zgodbice, nagrajene in označene z Zlato hruško, so tudi v Knjižnici Otona Župančiča najpogosteje izposojene, kar utemelji njihovo kvaliteto ne samo s strani strokovnjakov, ampak tudi s strani bralcev in obiskovalcev knjižnice. Na večjo prepoznavnost knjig, nagrajenih in označenih z Zlato hruško, pa so od novembra 2010 še dodatno opozorile nalepke Zlata hruška na platnicah knjig. Projekt označevanja nagrajenih knjig z nalepkami Zlata hruška se je razširil v knjižnice po celotni Sloveniji. Poznavanje Priročnika za branje kakovostne mladinske literature med vzgojiteljicami ni veliko, sploh če upoštevamo dejstvo, da imajo pomembno vlogo pri knjižni vzgoji otrok. Priročnik je pri tem v veliko pomoč, vendar mora biti najprej prisotna želja po izboljšanju kakovosti dela in odprtost za zunanjo pomoč, ki pa je pri vzgojiteljicah, ki so ravno začele svojo kariero, manjka.

  Tip vnosa: Delo ali doktorska disertacija (Diplomska naloga)
  Ključne besede: priročnik, anotirane knjige, nagrada Zlata hruška, vzgojiteljice, predšolski otroci, knjižnica, izposoja
  Število strani: 56
  Jezik vsebine: Slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Mentor / SomentorjiIDFunkcija
  red. prof. dr. Milena Mileva BlažićMentor
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50126&select=(ID=8916041)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Pedagoška fakulteta
  ID vnosa: 240
  Datum vnosa: 05 Okt 2011 17:49
  Zadnja sprememba: 12 Nov 2015 17:46
  URI: http://pefprints.pef.uni-lj.si/id/eprint/240

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa