[feed] pefprints@pef.uni-lj.si | [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0 |
English
Logo            
  Logo Prijava | Registracija
 
 

Priprava, izvedba in evalvacija tabora za mladostnike s cerebralno paralizo v centru Sonček Vrtiče

Aleksandra Ajdovec (2011) Priprava, izvedba in evalvacija tabora za mladostnike s cerebralno paralizo v centru Sonček Vrtiče. Diplomsko delo.

[img]
Predogled
PDF
Download (3567Kb)

  Povzetek

  V diplomskem delu je predstavljen Tabor za mladostnike s cerebralno paralizo v Centru Sonček Vrtiče. Tabor je v začetku predstavljen z vidika pripravljalne faze, v kateri zbiramo ideje, prostovoljce in določamo cilje, nato je predstavljena izvedba in program tabora ter zaključna evalvacija s pomočjo ankete. Izhajala sem iz lastnih izkušenj, ki sem jih kot dolgoletna prostovoljka pridobila in kot vodja tabora zadnji dve leti. Z anketo smo želeli ugotoviti spol in smer študija prostovoljcev, motiv in informiranje o delu, pripravljenost za dodatna izobraževanja, značajske lastnosti prostovoljcev, pripravljenost vodenja dodatnih delavnic, težave, ki se pojavijo pri delu. Predvsem pa smo želeli dobiti povratne informacije o primernosti lokacije ter zadovoljstvo z izvedbo in programom tabora. Anketa nam je bila v pomoč pri samem načrtovanju tabora ter tudi po končanem taboru s predlogi za nadaljnje delo. Rezultati so pokazali, da je lokacija v Centru Sonček Vrtiče primerna za osebe s cerebralno paralizo, saj je prilagojena gibalno oviranim osebam. Prav tako se je pokazalo, da je tabor dobro organiziran in pripravljen, da se lahko zadovolji želje in potrebe mladostnikov s cerebralno paralizo.

  Tip vnosa: Delo ali doktorska disertacija (Diplomsko delo)
  Ključne besede: cerebralna paraliza, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo, Sonček, Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo, zdravstveno – terapevtska kolonija, tabor, prostovoljstvo
  Število strani: 128
  Jezik vsebine: Slovenščina
  Mentor / Somentorji:
  Mentor / SomentorjiIDFunkcija
  izr. prof. dr. Tjaša FilipčičMentor
  izr. prof. dr. Rajko VuteSomentor
  Povezava na COBISS: http://www.cobiss.si/scripts/cobiss?command=search&base=50126&select=(ID=8914249)
  Ustanova: Univerza v Ljubljani
  Fakulteta: Pedagoška fakulteta
  ID vnosa: 200
  Datum vnosa: 03 Okt 2011 13:17
  Zadnja sprememba: 12 Nov 2015 14:31
  URI: http://pefprints.pef.uni-lj.si/id/eprint/200

  Akcije (potrebna je prijava)

  Pregled vnosa